Spanplafonds

Spanplafonds worden tegenwoordig steeds bekender en meer toegepast. Voordelen zijn: geen krimpnaden, snelle plaatsing, meubels kunt u laten staan, naadloos tot 5,05 m1, verlichting naar wens, schoonmaken met water, diverse kleuren, Akoestisch). Nadelen: u moet vantevoren wel over een verlichtingsplan nadenken, we geven u natuurlijk wel advies.

Men kan deze plafonds overal aanbrengen (woonkamer, badkamer, slaapkamer, zwembad, hal, etc.) en door de snelle en schone plaatsing, bent u normaal in 1 á 2 dagen klaar. De meubels kunnen gewoon blijven staan.

Er zijn 2 soorten spanplafonds pvc en polyester. Een pvc spanplafond word om de 1,5 m1 geseald, dit betekend dat er een heel klein lijntje inzicht blijft. Wilt u een glans op het plafond dan zult u moeten kiezen voor een pvc spanplafond. Pvc spanplafonds zijn ook verkrijgbaar in een matte kleur. Bij de montage van een pvc spanplafond, word de ruimte waar het plafond moet worden geplaatst verhit tot 50 graden. Een polyester spanplafond is een fijn geweven doek met een coatinglaag, deze zijn te monteren tot 5,05 m1 breed naadloos. Polyester spanplafonds hebben een matte natuurlijke uitstraling en lijken op een strak gestuct plafond. Bij de montage van een polyester spanplafond, word gebruik gemaakt van een spatel die we gebruiken om het plafond op spanning te krijgen in het reeds gemonteerde profiel en hoeven we in tegenstelling met een pvc spanplafond de ruimte niet te verwarmen.

WERKWIJZE:

Als we bij u een spanplafond mogen monteren, beginnen we eerst met het afdekken van de tv,radio en andere belangrijke dingen. De meubels zetten we als het kan een meter uit de muur, zodat we er makkelijk bij  kunnen. We zetten de laser in de betreffende ruimte en stellen deze in op de gewenste hoogte. De hoogte is afhankelijk van het bestaande plafond (hout,beton). Bij een houten plafond kunnen we gaten in het plafond zagen, zodat de inbouwspot in het plafond valt en we desgewenst 2 á 3 cm onder het houten plafond het spanplafond kunnen monteren. Bij een betonnen plafond kunnen we zonder inbouwspots 3 cm lager het spanplafond monteren. Wilt u inbouwspots dan zakken we 6 cm.

De laser geeft een rode waterpas lijn aan op de muur, op deze lijn verlijmen we een 2.5 cm x 2.5 cm dikke watervaste lat. Als de lijm droog is bevestigen we de lat aan de muur doormiddel van een schiethamer die, om de 10 cm, een 5 cm lange spijker in de muur slaat. Heeft u een betonnen muur zullen we moeten boren en gebruiken daarbij een stofzuiger om het stof op te zuigen.

Als de lat is gemonteerd bevestigen we op de onderzijde het profiel, waarwij het spanplafond in monteren. Het profiel is 1 cm hoog .

Met behulp van de spatel steken we nu een metseldraad in het profiel van links naar rechts, dit is de hoogte van het spanplafond. Nu kunnen we de voorbereiding maken voor de spotjes en hanglampen. Voor de spotjes hebben we speciale onderbouwen die we op hoogte kunnen stellen. Bij de hanglampen monteren we een mdf plaat en vullen deze op tot aan de metseldraad.

We leggen de bedrading aan naar de spots en hanglampen.

Nu kunnen we beginnen met het monteren van het spanplafond. We monteren het spanplafond aan 1 zijde in het profiel en trekken deze naar de andere zijde. Om deze ook daar in het profiel te monteren. Dan spannen we het spanplafond steeds van uit midden naar de zijkanten op. Als het spanplafond gespannen is, kunnen we deze afsnijden en ter plaatse van de inbouwspots of hanglampen insnijden. Nu kunnen we de inbouwspots plaatsen en hanglampen monteren.

De betreffende ruimte word door ons opgeruimd en de meubels worden weer op de plaats gezet. Wij leveren en monteren de volgende spanplafonds

Standaard spanplafond Descor
Het spanplafond is een zeer fijn geweven doek, voorzien van een pu. coating, in diverse kleuren leverbaar. Wij kunnen tot 510 cm breed en 50 meter lang, naadloos spannen. Bij grotere breedtes en lengtes krijgt u een dilitatie. Dit betekent dat wij 2 spanplafonds in 1 profiel monteren. U krijgt dan een lijntje van 2 mm in het zicht. Het profiel ziet u niet. De Descor spanplafonds kunt u schoonmaken met warm water .

Akoestisch Spanplafond
Heeft u last van galm in uw woning of kantoor, dan kan een akoestisch spanplafond, voor u, de oplossing zijn. Een akoestisch spanplafond is voorzien van ontelbaar veel, minuscule, gaatjes (deze zijn niet te zien). Aan de achterzijde van dit spanplafond zit een heel dun laagje rubber. Aan het oude plafond monteren wij een 2 cm dikke polyester isolatiedeken. De galm gaat via de wand naar het spanplafond en wordt geabsorbeerd door het spanplafond en de isolatie. Omdat het plafond nu zacht is, bent u de galm kwijt. In een akoestisch spanplafond kunt u ook spotjes, hanglampen, etc. plaatsen. Schoonmaken van het plafond wordt ook met warm water gedaan.

Plafond Eiland
Dit is een akoestisch spanplafond met isolatie, die wij kunnen aanbrengen, boven een werkplek, zodat u ter plekke de galm kwijt bent (vaak in kantoren).

Translucent spanplafond
Dit is een wit spanplafond dat, als achter het spanplafond licht aangebracht wordt, doorschijnt. U kunt daar bij ook denken aan een LED driver, waarmee het spanplafond elke keer een andere kleur krijgt.

 

Sterrenhemel
Bij een sterrenhemel gebruiken we een led driver ,uit de led driver komen glasvezels van 1,5mm dik, deze monteren we aan de achterzijde in het spanplafond, de led driver kan twinkelen op 1 kleur of verschillende kleuren.

Spanplafond geprint
Dit kan een standaard spanplafond zijn maar ook een akoestisch spanplafond. Deze worden voorzien van een print, u kunt de foto zelf aanleveren. De spanplafonds worden digitaal gedrukt, in miljoenen kleuren, van 360 tot 1400 dpi.

Spanwand, lichtdoorlatend met print.
Materiaal Artist Heavy. Daarbij moet u denken aan een spanwand die lichtdoorlatend is en is voorzien van een print. Deze wordt gemonteerd in een aluminium frame en in is in elke gevraagde maat verkrijgbaar. Door middel van een pees kan deze er gemakkelijk uit worden gehaald, zodat men bij de verlichting kan of kan wisselen met een ander geprint doek.

Laatste nieuws

Meer nieuws


Recente projecten

Akoestisch spanplafond Vide ,Keuken

Hengelo

Sterrenhemel met zwart spanplafond

Burgerveen


Gastenboek

Leo Post 19 april 2019, 14:37
Klaarblijkelijk heb ik een fout gemaakt bij het plaatsen van een review vorige maand, dus probeer ik het nog een keer. Marcel en zijn broer hebben samen met een collega in 1 dag tijd, 3 slaapkamers en de badkamer van een spanplafond voorzien. Aan voorbereiding heb ik zelf helemaal niets hoeven te doen. Na afloop hingen alle gordijnrails met de gordijnen er weer en ook de plafondlampen. Bij het verwijderen van de lamp in de badkamer bleek er een stroomdraadje stuk te zijn en zelfs dat hebben ze hersteld. Het is echt TOP-werk dat er geleverd is. Een aanrader voor iedereen die er aan denkt om spanplafonds te nemen.

Alle reacties